Afvoeren van takken, stammen, stronken of houtsnippers

Na het vellen, kappen of rooien van één of meerdere bomen zit u met een hoop takken, hout of houtsnippers. Stamhout kan verzaagd worden tot de gewenste lengte. De takken en, afhankelijk van de gebruikte hakselaar, ook de boomstammen kunnen versnipperd worden met de hakselaar. Boomstronken of wortelkluiten kunnen worden uitgefreesd en gereduceerd tot houtschilfers gemengd met grond.

Er kan gekozen worden om houtsnippers te recycleren als energiebron, als bodembedekker of als mulchlaag bij standplaatsverbetering. Het stamhout kan (eventueel ter plaatse) verzaagd worden tot planken of balken, maar het hout kan ook verwerkt worden tot brandhout. Houtschilfers, door de stronkenfrees gemengd met grond, zullen verteren. Door het ‘groenafval’ te hergebruiken hebt u er zelf iets aan, en omdat er niet moet worden afgevoerd bespaart u ook nog eens.

In sommige gevallen is het wenselijk om groenafval af te voeren, bv. bij kappingen vanwege sanitaire redenen (ziekten of plagen) of om de infectiedruk te verminderen en verdere aantasting (bv. door schimmels) te voorkomen.

Bij ontbossing van percelen met waardevol hout kunnen afvoerkosten normaalgezien gedrukt worden. Hout is momenteel echter een stuk goedkoper dan anders. Bomen worden massaal gekapt om de verspreiding van plagen (zoals de letterzetter) tegen te gaan. Er is dus veel hout te koop, met gevolgen voor de prijs. Klanten die ons vragen of we gratis kunnen afvoeren ‘in ruil voor het hout’ moeten we teleurstellen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x