Bomen vellen met een telescoopkraan

Waar het zogenaamde afvangen of het gebruik van de speedline niet mogelijk of te omslachtig is maken we gebruik van de kraan, een mobiele telescoopkraan, ook wel telekraan genoemd. Afhankelijk van de situatie kunnen relatief grote stukken van de boom gedemonteerd en via de lucht weggetakeld worden uit de gevarenzone.

Er zijn mobiele telescoopkranen in alle maten (ook kleinere modellen op rupsbanden, ideaal voor toegang met een beperkte breedte) en het gebruik bij demontage van bomen heeft heel wat voordelen. Ook onstabiele bomen kunnen snel en efficiënt gedemonteerd worden in grotere delen. Er moet natuurlijk wel plaats zijn voor de kraan en diens manoeuvres om de takken en stamdelen neer te leggen.

Voor het vellen, kappen of rooien van één of meerdere bomen met de kraan is de kostprijs hoger dan bij een klassieke velling of demontage met hoogwerker of al klimmend. Als er door het gebruik van de telescoopkraan veel tijd kan uitgespaard worden, omdat er grotere stukken gedemonteerd worden, dan is de kostprijs slechts beperkt hoger. Hoe groter de kraan, hoe grotere en zwaardere delen gedemonteerd kunnen worden maar ook hoe duurder de kraan. Een kleinere kraan is goedkoper maar omdat er slechts kleinere stukken gedemonteerd kunnen worden zal het werk langer duren.

Wij bekijken de situatie graag ter plaatse en doen u steeds het meest voordelige voorstel.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x