Kostprijs voor het aanplanten van bomen

In de aanplant van bomen kruipt flink wat werk. Alles hangt natuurlijk af van de hoeveelheid en het formaat van de bomen.

Om een bos aan te planten, daar waar nu bv. landbouwgrond of een grasveld is, kan u subsidies krijgen. Het Agentschap Natuur en Bos voorziet subsidies voor (her)bebossing, maar niet zonder voorwaarden. Er moet een aanvraagdossier ingediend worden, het terrein moet minstens een halve hectare groot zijn en er moeten minimaal twee verschillende inheemse boom- of struiksoorten aangeplant worden, vanaf één hectare zelfs minstens drie. Als aan al die voorwaarden voldaan wordt, kan u een subsidie van 3.000 euro of meer per hectare ontvangen. Met de subsidie op zak en de hulp van een groep vrijwilligers moet de aanplant niet veel kosten.

Men kan er ook voor kiezen de natuur zijn ding laten doen, via spontane verbossing. Of in plaats van boomplantacties en spontane verbossing kan men evengoed bossen uitbreiden door activiteiten te organiseren waarbij duizenden eikels (of andere zaden van bomen) uitgedeeld worden die kinderen en volwassenen de grond in kunnen stoppen. Men kan de zaden massaal verzamelen in lokale bossen, de bodem wordt niet te veel verstoord en machines zijn onnodig. U kunt daar dan enkele symbolische bomen tussen planten, om uw project meteen extra tastbaar te maken. Het is zo goed als gratis, het geeft het milieu én uw imago een positieve duw in de rug

Niet iedereen heeft de plaats om een heel bos te planten en er is natuurlijk helemaal niets mis met het aanplanten van één of meerdere grote bomen in uw tuin of op uw bedrijventerrein. Elke boom is een stap in de goede richting! Op een ochtend kunnen al snel een paar ferme draadkluit hoogstammen met een stamomtrek van 18 tot 20 cm, ongeveer 5 meter hoog en 150 kg per stuk geplant worden op een vakkundige manier. Dit kan al voor € 440 excl. btw plus de kosten van het plantgoed, het plantmateriaal en transport.

Neem contact op met Brondel Boomverzorging, wij bekijken samen met u welke bomen ten volste tot hun recht komen op uw locatie en wij maken een duidelijke kostenraming.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x