Kostprijs kroonverankering

Omdat de dynamische of losse kroonverankering (om schade te beperken als een tak of een gedeelte van de kroon uitbreekt) de meest gangbare vorm van verankering is vatten we hier de kosten samen.

Na een visuele beoordeling van de boom kan bepaald worden of hij een kroonverankering nodig heeft. Voor het inplannen van werkzaamheden is het dus raadzaam om boomadvies in te winnen. Meer informatie over inspectie en advies vindt u in het artikel ‘Kostprijs boomveiligheidscontrole’.

De installatie van een kroonverankering gaat gepaard met snoei en de prijs voor een snoeibeurt hangt af van een aantal factoren zoals o.a. de grootte van de boom, de locatie en bereikbaarheid, het verwerken van het snoeihout, etc. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het artikel ‘Kostprijs voor het snoeien van bomen’.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar (kunststof verankeringslijn of –band, absorbers en stambeschermers) en afhankelijk van de situatie en diameter van de stam/tak kiezen we voor een bepaalde breeksterkte en eventueel het gebruik van meerdere dynamische kroonankers. Hoeveel en welk materiaal we nodig hebben is bij iedere boom anders. Een vaste prijs voor de installatie en het materiaal kunnen we dus niet geven. In de meeste gevallen zijn twee stambeschermers in combinatie met een kunststof verankering met een breuksterkte van 70 kN méér dan voldoende. Afhankelijk van de lengte kost dat dynamisch verankeringsmateriaal u gemiddeld € 200 excl. btw.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x