Boomverzorging Wilrijk

Brondel Boomverzorging staat als Certified European Tree Worker (EAC) voor vakmanschap, klantgerichtheid en een all-in bomenservice. U wenst veilige en gezonde bomen en dit bereiken wij via een boomgerichte aanpak, waarbij we rekening houden met de omgeving waarin de bomen groeien en het eindbeeld dat u beoogt. U kunt ons inschakelen voor al uw vragen en gewenste oplossingen ten aanzien van bomen.

Onze activiteit beperkt zich niet alleen tot het klimwerk, het snoeien en het vellen van bomen. Wij geven advies, wij verbeteren de groeiplaats, wij planten en verplanten bomen, wij bestrijden de eikenprocessierups en ga zo maar door. 

Brondel Boomverzorging, dat is boomverzorging van A tot Z.
In Wilrijk en omstreken staan wij voor je klaar. 

Brondel Boomverzorging Wilrijk

Brondel Boomverzorging heeft als doel uw bomen veilig én gezond te houden

Samen met mijn team bestaande uit boomtechnisch adviseurs en uitvoerende boomverzorgers staan wij garant voor veilig werk, met respect voor boom en omgeving.

Brondel Boomverzorging hecht belang aan het beoogde eindbeeld van de klant, de toekomst van de boom. Om tot het gewenste resultaat te komen hanteren wij een wetenschappelijk onderbouwde aanpak waarbij we ook rekening houden met de bodem en de boomeigen leef- en verdedigingssystemen.

Wij zijn European Tree Worker gecertificeerd, ons doel is uw bomen veilig en gezond te houden. Hebt u een zieke boom of een boom met problemen? Onze allround vakbekwame boomverzorgers staan u bij met raad en daad.

Boomverzorging is nog zo veel meer! Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Boomverzorging; zo veel meer dan klimwerk, snoeien of het vellen van bomen alleen

1. Inspectie van bomen

De boomverzorgers van Brondel Boomverzorging herkennen de lichaamstaal van bomen. Dit is nodig om de gezondheid en de veiligheid van uw bomen in Wilrijk te controleren. 

Afhankelijk van de situatie kiezen we voor een gepaste, wetenschappelijk onderbouwde, methode om de gezondheid én de veiligheid van uw bomen te controleren. Zoals aangehaald in het artikel ‘Boom advies’ is het onverantwoord, soms zelfs gevaarlijk, om in een oogopslag conclusies te trekken. We moeten de boom en zijn omgeving eerst van dichtbij bekijken. Meten is weten en dat doen we via een visuele boombeoordeling (VTA), Mycological Tree Assessment (MTA) of nader onderzoek.

Contacteer ons vandaag nog, meten is weten!

2. Vakkundig advies

Vragen over bomen? Het is raadzaam om boomadvies in te winnen bij een vakbekwame boomverzorger of European Tree Worker. Om u te adviseren komen wij uw bomen onderzoeken. Met het advies van Brondel Boomverzorging hebt u een antwoord op al uw vragen en een helder overzicht van de te nemen maatregelen.

Na een vakkundige boomveiligheidscontrole adviseren we je graag over boomveiligheid, helpen je bij de waardebepaling van bomen en bij het beschermen van bomen via het boombeschermingsplan.

Meer weten?

Advies bij boomverzorging in Wilrijk

Contacteer ons voor meer advies

3. Het aanplanten en verplanten van bomen

Bomen bieden zuurstof, contrast, schaduw, bescherming en een grote meerwaarde aan uw vastgoed. Brondel Boomverzorging verzoent het welzijn van de boom zoveel mogelijk met de menselijke eisen. Bij de boomkeuze houden we daar al rekening mee. 

Goed boombeheer, dat is de juiste boom op de juiste plaats!
Samen met jou gaan we op zoek naar een boom die aangepast is aan de plaats waar hij moet groeien, zijnde de standplaats of groeiplaats. Bij de keuze voor één of meerdere boomsoorten houdt men dus niet alleen rekening met persoonlijke voorkeur. Wij staan je hierin bij met vakkundig advies.

Moet je bomen aanplanten in het najaar of in het voorjaar? Ook hierbij adviseren wij je graag.

Wat met nazorg en watergift? Het al dan niet slagen van de aanplant of de verplanting van bomen hangt in grote mate af van de nazorg. Er moet regelmatig water gegeven worden tot de groei herneemt en min of meer normale scheutlengtes gevormd worden. Het water geven is de verantwoordelijkheid van de eigenaar of de beheerder van de aangeplante bomen, een belangrijke verantwoordelijkheid die soms over het hoofd gezien wordt.

Wens je graag meer informatie, of ben je benieuwd naar de kostprijs voor het aanplanten van bomen in Wilrijk?

Informatie over aanplantenOfferte opvragen

4. Standplaatsverbetering

Standplaatsverbetering Brondel Boomverzorging Wilrijk

Het geheel aan factoren die op een bepaalde plaats een boom beïnvloeden, dat is de stand- of groeiplaats. 

Een groeiplaats is geschikt voor een boom als deze het daar goed doet en zich weet in stand te houden en te verjongen.

 Is dat niet het geval dan kan er eventueel ingegrepen worden, dat is standplaatsverbetering.

Meer weten over standplaatsverbetering, vragen over de kostprijs?

5. Snoeien van bomen

Snoeiwerk vereist een gedegen bomenkennis, vakmanschap en ervaring. Brondel Boomverzorging staat u als European Tree Worker bij met advies en een veilige uitvoering van al uw boomwerken in Wilrijk. 

Snoeien is zelden noodzakelijk voor de boom zelf. Het wordt meestal gedaan ten behoeve van de mens. Op privéterrein of in de buurt van gebouwen worden bomen gesnoeid omwille van de beperkte ruimte of in functie van de veiligheid, de openbare weg worden bomen gesnoeid in functie van verkeer en veiligheid, Fruitbomen worden gesnoeid om een zo groot mogelijke opbrengst te krijgen, ...

In een enkel geval is het snoeien van belang voor de boom zelf. Bijvoorbeeld om een afgebroken tak te verwijderen, om fouten in de kroon te corrigeren, bij stormschade of ziekte.

We kunnen het niet genoeg benadrukken; fouten verhogen de onderhoudskost van een boom aanzienlijk en kunnen zelfs leiden tot gevaarlijke stormgevoelige bomen die voortijdig gekapt moeten worden. Doe uzelf en uw bomen dus een plezier, neem contact op met Brondel Boomverzorging en laat uw bomen snoeien door een ETW-gecertificeerde boomverzorger.

6. Vellen van bomen

Vellen, kappen of rooien en frezen? Soms is er helaas geen andere optie.

Vellen of kappen is het omzagen van bomen, met de correcte techniek. Als de boomstronk en wortelkluit uit de grond gehaald of gefreesd moet worden spreken we over rooien. Vellen, kappen en rooien van bomen is meestal vergunningsplichtig. 

Heb je vragen over de aansprakelijkheid bij schade? Wat is de regelgeving rond bomen op de perceelgrens? En wist je dat je een vergunning nodig hebt om bomen te mogen vellen? 

Contacteer Brondel Boomverzorging voor meer informatie. Wij komen ter plaatse in Wilrijk en omstreken.

7. Bestrijding van de processierups

Brondel Boomverzorging is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups van A tot Z.
We bestrijden de rupsen preventief door bladbespuiting met biociden en curatief door rupsen en nesten op te zuigen. We gebruiken een hoogwerker en een speciaal daarvoor ontworpen zuiginstallatie. Waar de hoogwerker niet kan worden ingezet of waar de plaag beperkt is, worden de spinselnesten klimmend verwijderd. Klanten die bereid zijn om berm, tuin of park ecologisch in te richten adviseren en begeleiden we om natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan te trekken.

Contacteer ons voor advies omtrent de bestrijding van de eikenprocessierups in Wilrijk.

Boomverzorging Wilrijk Brondel Boomverzorging: Vakmanschap, klantgerichtheid en een all-in bomenservice

Brondel bv
BE 0735.399.560
RPR Antwerpen

Brondel Boomverzorging European Tree Worker

E. info@brondelboomverzorging.be

T. +32 (0)479 85 88 67

De Nachtegaal 63 
2970 's Gravenwezel

Boomverzorging Wilrijk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x